9 sätt att få bättre självförtroende..

1.Ett bra sätt att få ett bättre självförtroende är att lura kroppen att man har det. Du gör det genom att stå som om du hade ett bra självförtroende, sitta som om du hade ett bra självförtroende och bete dig (spela helt enkelt) fram ett bra självförtroende. Testa. Öva.

2. Sträva inte efter yta, sträva efter djup istället. Strunta i tidningarnas modellbilder, bry dig inte om kroppsidealen som alla ångestfulla strävar efter just nu. Det är inget fel med att motionera och äta rätt men istället för att se spinkiga modeller eller biffiga superstjärnor som ett ideal kan du bli det bästa som du förmår istället. Det är gott nog.

3. Öva på att lyssna på andra och ta in vad de har att säga och erbjuda. Det kan vara svårt för den med dåligt självförtroende att göra så, men faktum är att om du koncentrerar dig mer på andra än dig själv så kan du ta in vad de har och kanske lära dig något som gör dig starkare (i motsats till att inte höra vad de säger och gå därifrån och bara undra vad de tyckte om dig)

4. Strunta i din familjs och dina vänners förväntningar på dig och börja följa ditt eget hjärta istället. Börja med något litet steg så märker du att det inte är så farligt.

5. Utmana det du trodde att du trodde på. Fundera över dina värderingar och se om de verkligen är dina egna. Ditt dåliga självförtroende kan bero på att du går runt och mår dåligt för att du bär på andras värderingar - och framför allt andras värdering av dig.

6. Sätt mål. Det är jättebra att skriva ner vad du vill och vart du vill komma. Det hjälper dig att hitta det första steget till målet och sedan sätta ner foten och ta ett litet steg närmare.

7. Gör en skrivövning där du sätter alla egenskaper du beundrar hos andra på pränt. Gör en lång lista. Det kan vara saker som integritet, ärlighet, mod, humor och annat som du gillar hos andra människor. När du är klar med listan är det faktiskt så att alla egenskaper du ser där är sådana du själv skulle vilja ha eller inte tror att du har nu (men kanske faktiskt har). Börja försiktigt att föra in de här egenskaperna i ditt dagliga liv en efter en till du gjort allt på listan. Du kommer att älska det.

8. Håll noga koll på vad som motiverar dig varje dag och håll dig nära dessa saker varje dag. Försök helt enkelt att fylla ditt liv med mer av det du gillar så kommer du också att få ett bättre självförtroende på köpet eftersom du mår så mycket bättre.

9. Sätt igång. Du måste räkna med att det här är en process som tar lite tid men med övningarna här och en ny inställning där du är chef över jobbet "skaffa självförtroende" så kommer du snart att märka den förändring du vill se.


Tänkte att det var fler än jag som behövde lite mer självförtroende... (har inte gjort listan själv)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback